Szolgáltatások

Zöldfelület kezelés

A zöldterület-kezelés legfőbb célja parkok és kertek telepítése, gondozása és fenntartása. Ide tartozik még – többek között – a kertépítés, a kerttervezés, a növénytelepítés, a növényápolás, az automata öntözőrendszerek telepítése és karbantartása, a kertrekonstrukció és az egyéb kerti munkálatok.

Beltéri növénygondozás

A beltéri növénygondozás az épületeken belüli növényápolásra vonatkozik, ezek öntözésére és tápanyag utánpótlására, a betegség és kártevők elleni védekezésére, a növények tisztán tartására, valamint a növények garanciális cseréjére.

Művi felületek kezelése

A parkfenntartási munkák szerves része a terület tisztántartása. A zöldfelületek takarítása mellett fontos a hozzájuk tartozó burkolt felületek (gyalogos-, és gépkocsi forgalmú járófelületek) tisztántartása is. A munkafolyamatokat a terület nagyságától és forgalmától függően kézi-, ill. gépesített formában, környezetkímélő eljárásokkal végezzük.

Munkaszervezés

A területvezetők munkatervet készítenek a munkák végrehajtásának ütemezéséről. A területvezető felelős a munkarend kialakításáért, a megfelelő mennyiségű és minőségű gép és eszköz rendelkezésre állásáért, a munkaruha és a speciális védőfelszerelések, védőital biztosításáért, az elvégzett munka ellenőrzéséért, a hibás teljesítés javításáért, jelentések, beszámolók készítéséért.

Dokumentációs rendszer

Az elektronikus dokumentációs rendszer kialakításának célja a kertészeti szolgáltatás megfelelőségének igazolása. A kialakított dokumentációs rendszer az alapja a megrendelő részére havonta kiállított számlának.

Oktatási rendszer

A dolgozókat munkába állás előtt a munkavégzéshez szükséges elméleti és gyakorlati oktatásban részesítjük. A szakmai tréningek szervezésében, megtartásában igénybe vesszük partnercégeink segítségét. Az oktatás során vegyszerhasználati- és kezelési ismeretek, gépek, eszközök használata témakörben kapnak információkat.

Személyi feltételek, gépek, eszközök

Dolgozóink kiválasztásában mindig nagy gondossággal járunk el. Legfontosabb szempont a megbízhatóság (erkölcsi bizonyítvány), az előző munkahelytől kapott referencia, a munkához való hozzáállás, illetve a hasonló munkakörben szerzett tapasztalat. Dolgozóink irányítását, vezetését több éves, vezetői gyakorlattal rendelkező szakemberek végzik.